Fejlesztő eszközök, AAK-SNI

Cégünk 2004-ben kezdte meg eleinte a (AAK) kommunikációs, majd később más területeken is (SNI) segítő, fejlesztő eszközök forgalmazását. 

Weboldalunk: https://www.aaksni.hu/

Küldetésünk és célunk, hogy fejlesztő eszközök széles választékával segítsük a gyermekek fejlődését, különös tekintettel a kommunikációra, valamint az SNI és AAK igényekre reagálva.

  • AAK – Augmentatív és Alternatív Kommunikáció
  • SNI – Sajátos Nevelésű Igény

Mit is jelentenek ezek mozaik betűk, kissé idegen, nem igazán hétköznapi kifejezések?

Az SNI – Sajátos Nevelésű Igény, mint fogalom bizonyára többek számára is ismerősen cseng. Szinte már napi szinten halljuk, találkozunk vele óvodában, iskolában, ismerősök körében.Az új köznevelési törvény definíciója szerint ide sorolandó az: autizmus, hiperaktivitás, figyelemhiány, beilleszkedési, tanulási és magatartási zavarok, diszlexia és társai, valamint a sérült/fogyatékos/mozgáskorlátozott személyek gyógypedagógiai gondozása, fejlesztése. 

Az AAK, azaz Augmentatív és Alternatív Kommunikáció a segítő kommunikáció módszere, amely kiegészítő kommunikációs eszközök segítségével megmutathatóvá teszi a kimondhatatlant…Hiszen aki nem tud beszélni, annak a szokásostól eltérő utakat kell választania gondolatai, érzéseikifejezésére. Ilyenek a gesztusok mellett a kommunikációs táblákon vagy elektronikus eszközökön, ún.kommunikátorokon elhelyezett üzenethordozók, mint például a képek, a grafikus ábrák, a Bliss-jelképek, a betűk és a szavak, valamint a különböző számítógépes segédeszközök. Ennek jegyében és közös együttműködéssel az ország több pontján is létrejöttek eszközkölcsönzőkMozgásjavító Intézet, Budapest; Immánuel Otthon, Debrecen; Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete Napsugár Szociális Szolgáltató Központ, Kaposvár; Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ); Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.(NFSZK).

Továbbra is arra törekszünk, hogy minőségi, megbízható termékeinkkel segítsük a fejlődést, a fejlesztést.